Minden amit a jógáról tudni kell

yoga secrets

yoga secrets

OMMMMM....Vár a természet!

2016. szeptember 30. - annayoga

image_1.jpeg
A jóga és a rendszeres meditáció megtanított értékelni az élet valódi szépségeit.Tudom,sablonosan hangzik, hogy adj hálát azért amit kaptál,ne pedig egyfolytában arra koncentrálj ami még hiányzik,vagy ami rossz.De tényleg sokat számít hogyan állítod be. Nyugi,ha most úgy gondolod nincs semmi jó az életedben, hidd el:van! TE magad :) Egyébként eleinte majdnem mindenki úgy gondolja,hogy az ő sorsa és élete a legnehezebb. Aztán ahogy halad előre a jóga gyönyörű útján,kezdi megszeretni magát,kezdi összerakni a képet,hogy a sors amit eddig szidott, pontosan az övé,és okkal olyan,amilyen. Aztán ahogy szebbnek,értékesebbnek látjuk magunkat, a környezetünk is kezd így viszonyulni hozzánk.

 Sokszor észre sem vesszük mennyire gyönyörű a világ amiben élünk.  Szebbet,mint az idei ősz kívánni sem lehetne. Fedezd fel a környéket,ahol élsz.Mozdulj ki a szabadba, legyél egy kicsit egyedül, hallgasd meg a saját gondolataidat. Nem kell hozzá semmi és senki.

image.jpeg


Az erdő illata, a nap meleg sugarai tökéletes alapot biztosítanak egy kellemes meditációhoz és felfrissüléshez. Ülj le egy szép fa tövébe, hunyd be a szemed és kezdd el figyelni a természet hangjait, a légzésed, ahogy a friss oxigén átjárja tested, feltölt új energiával. Próbáld meg csendesíteni az elméd, ne gondolkozz a múlton, ne tervezgesd a jövőt. Éld meg teljes egészében az adott pillanatot.Nincs ember,akire a természet ne lenne jó hatással.
image_2.jpegHa eleinte még beugranak a zavaró gondolatok- nálam ilyen volt a bevásárló lista megtervezése, meg hogy mit is főzzek vacsira- ne csodálkozz. Az egyik legnehezebb dolog a saját elméd kordában tartása.Ebben segít az OM hang ismételgetése ,ami a teremtés igéje, egy ősrezgés. A harmadik szem mantrája, lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel és erősíti az elmélyülést.

Mint egyetemes szimbólum a tanítások szerint viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen, segíti a lélek harmóniájának megtartását, valamint védelmező mágikus szimbólum.

Elő az OMMMM-al

Ki a természetbe

Meditációra fel!

Namasté

OM szett: INDI-GO 

Fotó: Rita Frei

süti beállítások módosítása